UPOZORENJE RHMZ, OPET APOKALIPTIČNO NEVREME! Superćelijski oblaci donose jaku oluju - budite na oprezu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 07:53

UPOZORENJE RHMZ, OPET APOKALIPTIČNO NEVREME! Superćelijski oblaci donose jaku oluju - budite na oprezu!

Teško odrediti tačnu lokaciju inicijacije.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje zbog mogućih vremenskih nepogoda do 22. jula.

- Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata do subote uveče (22.07.) očekuje jaka grmljavinska aktivnost.

Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni,  premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku uz pojavu krupnog grada (pet cm u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prečniku), kratkotrajno olujne udare vetra (24 m/s),

i izolovano i orkanske udare vetra (28 m/s)", navedeno je u upozorenju.

RHMZ navodi da je tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine nepogoda je unapred teško odrediti  pa će se iz tog razloga za konkretne lokacije izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred.

Kako je navedeno u saopštenju, danas se očekuje manji pad dnevnih temperatura, ali u petak i subotu u južnim, a delom i u centralnim krajevima zemlje, ponovo se očekuju vrednosti od 35 do 38 stepeni.

Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju, početkom sledeće sedmice od 24. do 26. jula očekuje se novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike što će usloviti temperature oko 40 stepeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.