UNS: Uz novu radnu grupu za Medijsku strategiju i novi državni sekretar

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Uz novu radnu grupu za Medijsku strategiju i novi državni sekretar

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržalo je danas odluku predsednika Srbije i predsednice Vlade da se formira nova radna grupa za izradu Medijske strategije i zatražilo da ta radna grupa bude formirana što pre i da njen mandat bude jasan i realno vremenski oročen.

U saopštenju UNS je istakao da radnu grupu treba da čine predstavnici reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja i pozdravio najavu da će biti angažovani i predstavnici međunarodnih novinarskih organizacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
UNS je podsetio i da je više puta upozoravao da državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović nema podršku medijske zajednice u tom poslu, a da odluka državnog vrha o zaustavljanju rada na Medijskoj strategiji govori da ne uživa ni podršku države.

Udruženje je zatražilo da Ministarstvo kulture i informisanja objavi Nacrt medijske strategije kako bi stručna javnost i građani imali potpuni uvid u taj dokument koji u nekim delovima može biti polazna osnova za rad nove radne grupe.

UNS je ponovio da od nove strategije i medijskih zakona očekuje da propišu minimum izdvajanja od dva odsto iz budžeta lokalnih samouprava za finansiranje medijskih projekata i informativnih programa.

Savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević izjavila je juče da je izrada Medijske strategije zaustavljena posle konsultacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, kao i da Vučić želi donošenje medijske strategije u otvorenijem postupku i da je predložio da se i OEBS-u uključi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNS: Uz novu radnu grupu i novi državni sekretar

Izvor: Danas, 24.Apr.2018

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da podržava odluku predsednika Srbije i predsednice Vlade da se formira nova radna grupa za izradu Medijske strategije. Članak UNS: Uz novu radnu grupu i novi državni sekretar se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

UNS: Radnu grupa za medijsku strategiju formirati što pre

Izvor: Blic, 24.Apr.2018

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava odluku predsednika Srbije i predsednice Vlade da se formira nova radna grupa za izradu Medijske strategije i, kako se navodi u saopštenju ovog udruženja, traži da ona bude formirana ššto pre i da njen mandat bude jasan i realno vremenski oročen.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.