Izvor: S media, 16.Okt.2012, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: "Politika" ponovo u državnim rukama?

Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje da je od juče, 15. oktobra, direktorka Politike Novine i Magazini Mira Glišić-Simić jedino ovlašćeno lice za zastupanje PNM-a u Agenciji za privredne registre.

Naime, dosadašnji predstavnik stranog suvlasnika Politike Goran Ilin brisan je iz registra. U dokumentaciji na sajtu APR-a stoji da je Vuk Vasiljević kao ovlašćeno lice suvlasnika Politike juče naložio brisanje Gorana Ilina, koji je 14. septembra podneo ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na funkciju zamenika generalnog direktora PolitikeNM, čime je jedino ovlašćeno lice ostala generalna direktorka Mira Glišić Simić, predstavnik kapitala u pretežnom državnom vlasništvu.



Na osnovu ove promene se može zaključiti da se Ist Media Grup, koja je letos kupila VAC-ov udeo u Politici, odrekla prava na upravljanje kompanijom po principu saglasnosti oba vlasnika za važne poslovne odluke. To znači da je novi vlasnik Politike Miroslav Bogićević postao pasivni partner države Srbije u upravljanje najstarijim dnevnim listom na Balkanu, i da država sada upravlja Politikom bez ograničenja.



UNS traži da Vlada Srbije objasni javnosti do kakvih je promena došlo u upravljačkoj strukturi lista i da li je došlo do bilo kakvih promena u vlasničkoj strukturi izdavača Politike.

(S media)

Foto: Gulliver/ThinkStock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

UNS: Politika opet u rukama države?

Izvor: B92, 16.Okt.2012

Beograd -- Direkcija preduzeća "Politika novine i magazini" saopštila je da vlada Srbije razgovora sa novim suvlansikom Politike...Iz direkcije dodaje da će tokom tih razgovora biti definisani svi budući odnosi u tom preduzeću..."Ost holding Gmbh (deo grupacije Vac-a) je izvršio brisanje iz registra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.