UNS: Ministarstvo traži nazad 8,7 miliona dinara od nerealizovanih medijskih projekata

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Ministarstvo traži nazad 8,7 miliona dinara od nerealizovanih medijskih projekata

Od donošenja Zakona o javnom informisanju i medijima, avgusta 2014. pa do 2017. godine, Ministarstvo kulture i informisanja tužilo je 13 podnosilaca projekata jer ih nisu sproveli i od njih traži da vrate 8,68 miliona dinara koje im je dodelilo na medijskim konkursima, prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Udruženje je navelo da po okončani sudskim postupcima, devet podnosilaca projekata treba da vrati 5,28 miliona dinara koje su od 2015. do 2017. godine dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na konkursima Ministarstva.

Do sada je jedna produkcija vratila u republički budžet 400.000 dinara.

"Prema tužbama Ministarstva kulture i informisanja, koje zastupa Državno pravobranilaštvo, u toku je pet postupaka za vraćanje novca u budžet za projekte koji su dobili ukupno 3,4 miliona dinara, a koji nisu opravdani", preneo je UNS.

Dodaje se da se sudski postupci za vraćanje novca u budžet vode protiv Zajednice Hrvata Beograd "Tin Ujević" (600.000), NVO Klokot radio (400.000), Kluba Srba Istarske županije (500.000), Centra mladih Ugljevik (900.000) i Novinsko-izdavačko-privrednog društva "Vranjske" od kojeg se traži da vrati milion dinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.