Izvor: Beta, 16.Mar.2019, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Lideri opozicije i demonstranti da napuste RTS

 Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je večeras od lidera opozicije i demonstranata da mirno napuste zgradu RTS-a i poručilo da informativni program Javnog servisa treba da omogući gradjanima da budu profesionalno i blagovremeno informisani o zahtevima opozicije i gradjana koji protestuju."UNS ističe da upad lidera opozicije i demonstranata u zgradu RTS-a nije prihvatljiv i predstavlja nedopustiv pritisak na novinare, medijske radnike i nezavisnost uredjivačke politike RTS-a", saopštio je UNS.UNS je naveo i da se u atmosferi nasilja i bespravnog zaposedanja zgrade RTS-a uz prisustvo ljudi u fantomkama i policije ne može voditi toliko potreban dijalog u srpskom društvu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNS: Upad lidera opozicije i demonstranata u RTS nedopustiv pritisak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Mar.2019

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je večeras od lidera opozicije i demonstranata da mirno napuste zgradu Radio televizije Srbije (RTS) i poručilo da informativni program Javnog servisa treba da omogući građanima da budu profesionalno i blagovremeno informisani o zahtevima opozicije i građana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.