UNIŠTENI USEVI GENETSKI MODIFIKOVANE SOJE

Izvor: Kurir, 31.Avg.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNIŠTENI USEVI GENETSKI MODIFIKOVANE SOJE

ODŽACI - Fitosanitarna inspekcija prinudno je uništila useve genetski modifikovane soje u selu Ratkovo na području opštine Odžaci, koje je inače trebalo da bude obavljeno 18. avgusta, ali je tada odloženo zbog protesta uzgajivača.

Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da je soja uništena u skladu sa Zakonom o genetski modifikovanim organizmima, po kome je strogo zabranjeno gajenje i stavljanje u promet genetički modifikovanih organizama na teritoriji Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Ministarstvo je apelovalo na sve poljoprivredne proizvođače da sami unište ovakve useve, jer u slučaju nepostupanja po rešenju fitosanitarnih inspektora, Ministarstvo angažuje treće lice za prinudno uništavanje useva, a troškovi uništavanja padaju na teret proizvođača.

Kontrola identifikacije genetski modifikovane soje na teritoriji Srbije se nastavlja, a sve nove informacije biće dostupne javnosti, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu tog ministarstva.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uništeni usevi GMO soje u selu Ratkovo

Izvor: Blic, 31.Avg.2010

Fitosanitarna inspekcija izvršila je danas prinudno uništavanje useva genetski modifikovane soje u selu Ratkovo na području opštine Odžaci, koje je inače trebalo da bude obavljeno 18. avgusta, ali je tada odloženo zbog protesta uzgajivača...Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, soja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.