UNHCR apeluje na vlade da prihvate iranske azilante

Izvor: Blic, 20.Nov.2013, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNHCR apeluje na vlade da prihvate iranske azilante

UNHCR je juče apelovao na međunarodnu zajednicu da pruži utočište za nekoliko hiljada iranskih opozicionara čija su se prihvatilišta u Iraku našla na meti više napada.

Od napada na centar Novi Irak 1. septembra 2013, gde je poginulo 52 ljudi, postignut je ograničeni napredak u premeštanju preostalih stanovnika u treću zemlju, poručio je UNHCR u saopštenju.

UNHCR apeluje na sve države članice da učestvuju u međunarodnm naporima, da prihvate stanovnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prihvatilišta i ponude im dugoročno rešenje, dodaje se u saopštenju.

UN od 2011. traže zemlje koje su voljne da ugoste azilante koji su nepoželjni u Iraku, navodi AFP.

Do sada je smeštaj u trećnim zemljama pronašlo samo 300 azilanata, uglavnom u Albaniji, a UN i dalje traže dom za 2.900 tih ljudi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.