UN upozorava: Više od mesec dana bez ikakve pomoći

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 23:25

UN upozorava: Više od mesec dana bez ikakve pomoći

Portparol generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik ukazao je danas na tešku humanitarnu situaciju u Pojasu Gaze.

Kako je rekao, nijedan od UN konvoja humanitarne pomoći nije stigao do severnih delova Pojasa Gaze od 23. januara.

"Kolege iz UNRWA nas podsećaju da nijedan naš humanitarni konvoj nije uspeo da dođe do severnog dela Pojasa Gaze od 23. januara. Kao što ste juče čuli od generalnog komesara Filpea Lazarinija, došlo je do naglog smanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isporuke pomoći u Pojasu Gaze", rekao je Dižarik, prenela je Anadolija.

Naglašavajući potrebu za više ulaznih tačaka i sigurnih ruta u Gazu, Dižarik je rekao da UNRWA ima zalihe hrane na granici s Gazom koje bi mogle da snabdeju do 2,2 miliona ljudi širom Pojasa Gaze.

"Blizu 1.000 kamiona koji prevoze 15.000 tona hrane u Egiptu su spremni za polazak ka Pojasu Gaze", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.