UN, bez SAD i Madjarske, usvojile Globalni sporazum o izbeglicama

Izvor: Beta, 17.Dec.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN, bez SAD i Madjarske, usvojile Globalni sporazum o izbeglicama

Generalna skupština UN usvojila je danas velikom većinom, ali bez SAD i Madjarske, Globalni sporazum o izbeglicama namenjen boljem rešavanju tog medjnarodnog pitanja, prenela je agencija Frans pres i dodala da taj dokument nije izazvao burne reakcije kao sporazum o migracijama.Nacrt sporazuma o izbeglicama je usvojila 181 zemlja, dve su bile protiv - SAD i Madjarska, dok su se tri uzdržale od glasanja. Madjarska je ocenila da UN nije potreban "novi pravni instrument" za rešavanje pitanja izbeglica, dok je američka administracija nedavno saopštila da se ne slaže sa svim tačkama teksta. Kao i Globalni sporazum o bezbednim, uredjenim i regularnim migracijama, novi sporazum nije obavezujući. Dokument o izbeglicama koji je sastavljen uz pomoć Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) predvidja mere za bolji odgovor zemalja na masovni priliv izbeglica. Sporazum o migracijama, koji je nedavno usvojen na konferenciji u Marakešu, trebalo bi ove nedelje da bude ratifikovan u Generalnoj skupštini UN.Taj sporazum je izazvao burne reakcije, posebno nacionalista u nekoliko zemalja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN usvojile Globalni sporazum o izbeglicama, bez podrške SAD i Mađarske

Izvor: Danas, 17.Dec.2018

Generalna skupština UN usvojila je danas velikom većinom, ali bez SAD i Mađarske, Globalni sporazum o izbeglicama namenjen boljem rešavanju tog međunarodnog pitanja, prenela je agencija Frans pres. Članak UN usvojile Globalni sporazum o izbeglicama, bez podrške SAD i Mađarske se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.