GS UN usvojila sporazum  Mađarska i Amerika protiv

Izvor: B92, 17.Dec.2018, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GS UN usvojila sporazum " Mađarska i Amerika protiv

Generalna skupština UN usvojila je velikom većinom, ali bez SAD i Mađarske, Globalni sporazum o izbeglicama namenjen boljem rešavanju tog međunarodnog pitanja.

To je prenela agencija Frans pres i dodala da taj dokument nije izazvao burne reakcije kao sporazum o migracijama.

Nacrt sporazuma o izbeglicama je usvojila 181 zemlja, dve su bile protiv - SAD i Mađarska, dok su se tri uzdržale od glasanja.

Mađarska je ocenila da UN nije potreban "novi pravni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << instrument" za rešavanje pitanja izbeglica, dok je američka administracija nedavno saopštila da se ne slaže sa svim tačkama teksta.

Kao i Globalni sporazum o bezbednim, uređenim i regularnim migracijama, novi sporazum nije obavezujući.

Dokument o izbeglicama koji je sastavljen uz pomoć Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) predviđa mere za bolji odgovor zemalja na masovni priliv izbeglica.

Sporazum o migracijama, koji je nedavno usvojen na konferenciji u Marakešu, trebalo bi ove nedelje da bude ratifikovan u Generalnoj skupštini UN.

Taj sporazum je izazvao burne reakcije, posebno nacionalista u nekoliko zemalja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN usvojile Globalni sporazum o izbeglicama, bez SAD i Mađarske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Dec.2018

Generalna skupština UN usvojila je danas velikom većinom, ali bez SAD i Madjarske, Globalni sporazum o izbeglicama namenjen boljem rešavanju tog medjnarodnog pitanja, prenela je agencija Frans pres i dodala da taj dokument nije izazvao burne reakcije kao sporazum o migracijama. Nacrt sporazuma o...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.