UN: Rusija snosi odgovornost za trovanje Navaljnog

Izvor: B92, 01.Mar.2021, 18:09

UN: Rusija snosi odgovornost za trovanje Navaljnog

Rusija snosi odgovornost, prema međunarodnom pravu, za trovanje ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

To su danas naveli, u preliminarnim nalazima, stručnjaci za ljudska prava Ujedinjenih nacija.

"Naš je zaključak da je Rusija odgovorna za pokušaj trovanja Navaljnog", rekla je na brifingu Anje Kalamar, specijalna izvestiteljka UN za pogubljenja po kratkom postupku.

S obzirom na neodgovarajući odgovor domaćih vlasti, upotrebu zabranjenog hemijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružja i očigledan obrazac pokušaja ciljanih ubistava, smatramo da bi hitno trebalo sprovesti međunarodnu istragu kako bi se utvrdile činjenice i razjasnile sve okolnosti u vezi sa trovanjem Navaljnog, navele su u zajedničkoj izjavi ekspertkinje UN Anje Kalamar i Irene Kan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN: Rusija snosni odgovornost za trovanje Navaljnog

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2021

ŽENEVA - Rusija snosi odgovornost prema međunarodnom pravu za trovanje ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, naveli su danas u preliminarnim nalazima stručnjaci za ljudska prava Ujedinjenih nacija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.