UN IZDAO SAOPŠTENJE! Hitna procena situacije i slanje pomoći u Liban

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020, 21:29

UN IZDAO SAOPŠTENJE! Hitna procena situacije i slanje pomoći u Liban

Ova humanitarna organizacija danas je izdala saopštenje u kojem se navodi da će eksplozija "pogoršati sumornu ekonomsku situaciju i snabdevenost osnovnim životnim namirnicama".

Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija pokrenuo je hitnu procenu situacije u Libanu kako bi u što kraćem roku obezbedio humanitarnu pomoć "za sve koji su preko noći ostali bez krova nad glavom, ili su izgubili svoje najbliže, ili su ranjeni, ili im je iz bilo kog razloga potrebna pomoć u ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teškim vremenima".

Ova humanitarna organizacija danas je izdala saopštenje u kojem se navodi da će eksplozija "pogoršati sumornu ekonomsku situaciju i snabdevenost osnovnim životnim namirnicama", podsetivši da je panedmija korona virusa dodatno produbila ekonomsku krizu u Libanu, prenosi Rojters.  

Takođe, u saopštenju je izražena strepnja da će kolaps luke u Bejrutu prouzrokovati "porast cena prehrambenih proizvoda, iznad kupovne moći mnogih Libanaca", navodeći da je u nedavnom istraživanju Svetskog programa za hranu UN otkriveno da 50 odsto Libanaca strepi da neće imati dovoljno hrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.