UN: Haitiju potrebno 119 miliona dolara, preti kolera

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Haitiju potrebno 119 miliona dolara, preti kolera

Ujedinjene nacije su apelovale na donatore da je neophodno prikupiti 119 miliona dolara pomoći za uraganom pogođeni Haiti.

Pomoć je neophodna za hranu, pijaću vodu i skloništa za pogođeno stanovništvo.

"Uragan 'Metju' je izazvao najveću humanitarnu katastrofu na Haitiju od zemljotresa 2010. godine i to u vreme kada se zemlja već suočava sa sve većim brojem obolelih od kolere", navodi se u apelu UN, preneo je Rojters.

Broj poginulih na Haitiju u uraganu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Metju" dostigao je 1.000, a mrtvi sahranjuju u masovnim grobnicama.

Uragan, najjaci na Karibima u poslednjih deset godina, pogodio je Haiti prošlog utorka.

Haiti se sada suočava i sa epidemijom kolere. Mediji navode da je do sada zabeleženo 60 slučajeva i četiri smrtna slučaja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.