ULTIMATUM PORODICI NAVALJNOG Portparolka otkrila koji su uslovi postavljeni majci pokojnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 20:38

ULTIMATUM PORODICI NAVALJNOG Portparolka otkrila koji su uslovi postavljeni majci pokojnika

Majka pokojnog političara zahteva poštovanje zakona.

Majka Alekseja Navaljnog, dobila je ultimatum, da svog sina sahrani u roku od tri sata, bez prisustva javnosti, inače će njegovo telo biti pokopano unutar kaznene kolonije u kojoj je umro, iznela je u javnost danas Kira Jarmiš, potparolka pokojnog ruskog opozicionara.

Ona je na svom nalogu, na mreži Iks, navela da je odbila da pregovara sa agentom istražnog komiteta koji joj je izneo ultimatum, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pošto oni nisu ovlašćeni da odluče kako i gde Navaljni treba da bude sahranjen.

- Ona zahteva poštovanje zakona, prema kojem su istražitelji dužni da predaju telo u roku od dva dana od utvrđivanja uzroka smrti. Prema medicinskoj dokumentaciji koju je potpisala, ova dva dana ističu sutra. Ona insistira da vlasti dozvole da se sahrana i parastos održe u skladu sa uobičajenom praksom - napisala je Jarmiš.

Час назад матери Алексея позвонил следователь и поставил ультиматум. Или она в течение 3 часов соглашается на тайные похороны без публичного прощания, или Алексея захоронят в колонии. Она отказалась вести переговоры с СК, потому что у них нет полномочий решать, как и где ей…

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 23, 2024

Direktor Fondacije za borbu protiv korupcije, koju je osnovao Aleksej Navaljni, Ivan Ždanov izjavio je danas da je ruski Istražni komitet postavio brojne uslove za sahranu ruskog opozicionog lidera koji je preminuo 16. februara.

Prema njegovim rečima, među tim uslovima su da sahrana mora da se održi "među porodicom" i da se ne najavljuje.

Pored toga, telo treba da bude prevezeno specijalnim avionom u Moskvu, a porodica bi morala da bude u pratnji zaposlenog u Istražnom komitetu sve vreme pre sahrane.

Ždanov je rekao da ruske vlasti zahtevaju da se telo Navaljnog čuva ili u Moskovskoj ili u Vladimirskoj oblasti pre sahrane jer se "komitet plaši da će mrtvačnica biti napadnuta".

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.