Procurili novi detalji: Rusija preti porodici Navaljnog?

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 23:04

Procurili novi detalji: Rusija preti porodici Navaljnog?

Ruske vlasti navodno prete da će sahraniti Alekseja Navaljnog na teritoriji arktičke zatvorske kolonije ukoliko njegova porodica ne prihvati zatvorenu sahranu.

To je saopštio njegov tim.

Navaljni je umro prošle nedelje nakon što je proveo više od tri godine iza rešetaka, što je izazvalo gnev i osudu zapadnih lidera i njegovih pristalica.

Nekoliko vodećih ruskih kulturnih ličnosti i aktivista pozvalo je vlasti da predaju telo njegovoj majci, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošle subote stigla u zatvorsku koloniju u severnom Sibiru.

"Pre sat vremena, istražitelj je pozvao Aleksejevu majku i dao joj ultimatum. Ona ima tri sata da pristane na tajnu sahranu bez javnog oproštaja, inače će Aleksej biti sahranjen u koloniji", piše portparol Navaljnog Kira Džarmiš u objavi na IKS.

Njegova majka Ljudmila Navalnaja odbila je da pregovara.

Zato što nemaju ovlašćenja da odlučuju kako će i gde sahraniti njenog sina“, dodaje Jarmiš.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.