ULASKOM ZALIVSKIH ZEMALJA, MNOGO TOGA SE MENJA Vučić: Srbija je na evropskom putu, ali i zapadni analitičari sada vide buđenje Briksa

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2023, 23:01

ULASKOM ZALIVSKIH ZEMALJA, MNOGO TOGA SE MENJA Vučić: Srbija je na evropskom putu, ali i zapadni analitičari sada vide buđenje Briksa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući na televiziji ispričao i o čemu je govorio sa šeikom Mohamedom Bin Zajedom.

On je, govoreći o poseti šeika Mohameda Bin Zajeda, kog beskrajno ceni, kaže da taj vladar razmišlja da se zajedno sa partnerima iz Zaliva priključi Briksu.

- To nije nikakva velika tajna, ali znam da on dobro razume šta se u svetu zbiva. On mi je nekoliko dana pre posete čestitao rođendan sinu Vukanu. Ali me je više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << puta tokom razgovora pitao koliko godina ima, ja sam odgovarao da ima šest godina. On mi je rekao da ne može zaključke da donosi u moje ime, ali da je moj posao da obratimo pažnju gde će naša zemlja biti za 20 godina. Stvari se menjaju brzinom munje. Nije tvoj posao da gledaš zemlju iz dana u dan, on mi je rekao da moram da razmislim gde će da živi mali sin za nekih 20 godina. Pitao je da li želim da živi uz najrazvijenije zemlje sveta, koje neće biti isključivo na Zapadu. Zamolio me je i da ne vodim politiku samo na tri ili četiri godine, do kraja mandata, već da gledam u budućnost - rekao je predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.