UHAPŠENI PRIPADNICI KINESKE SEKTE: Bugarski državljani uhapšeni, planirali protest protiv Kećijanga!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Dec.2014, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠENI PRIPADNICI KINESKE SEKTE: Bugarski državljani uhapšeni, planirali protest protiv Kećijanga!

Nakon hapšenja oni su sprovedeni u zatvor u Padinskoj skeli i ponuđeno im je da potpišu izjavu da su u Srbiju došli kako bi učestvovali na ovom protestu i kako bi bili pušteni da napuste zemlju. U suprotnom biće deportovani

Devet bugarskih državljana, pripadnika organizacije Felun Gong, uhapšeni su u Beogradu, saznaje N1.

Ova organizacija se predstavlja kao opoziciona u Kini a vlasti ove zemlje proglasile su je za versku sektu i zabranili je. Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << saznanjima, oni su devet puta slali zahtev da održe protestni skup u vreme trajanja samita što im nije odobreno.

Nakon hapšenja oni su sprovedeni u zatvor u Padinskoj skeli i ponuđeno im je da potpišu izjavu da su u Srbiju došli kako bi učestvovali na ovom protestu i kako bi bili pušteni da napuste zemlju. U suprotnom biće deportovani.

Foto: Vlada Srbije

Takođe, saznaje se da su sa granice vraćeni dva hrvatska i jedan slovenački državljanin, takođe pripadnici ove organizacije.

Inače, samit u Beogradu obezbeđuje 10.000 policajaca.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.