UHAPŠENI PRIPADNICI ANARHISTIČKE GRUPE U ATINI: Vandali udarili na ministra, odgovorni za niz prestupa

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2021, 20:18

UHAPŠENI PRIPADNICI ANARHISTIČKE GRUPE U ATINI: Vandali udarili na ministra, odgovorni za niz prestupa

Na svom sajtu objavili poruku da preuzimaju odgovornost za napad

Atinska policija je danas uhapsila dvojicu napadača na kancelariju zamenika ministra spoljnih poslova Miltijadesa Varvicijotisa, prenela je agencija ANA.

Prema saopštenju policije, uhapšeni su članovi anarhističke grupe "Masovka" i deo su demonstranata koji su izazvali štetu na zgradi u kojoj je smeštena kancelarija.

Grupa je kasnije na svom sajtu objavila poruku da preuzima odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za napad.

Isti ljudi su odgovorni za nekoliko sličnih napada, u kojima su oštećene zgrade u naseljima Haidari, Peristeri i Ilion tokom 2020. godine.

Dve uhapšene osobe su optužene za učešće u kriminalnoj organizaciji, oštećenu imovinu, odbijanje da daju otiske pristiju i kršenje zakona o pirotehnici, zbog čega će biti izvedeni pred sudiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.