UHAPŠENA OSUMNJIČENA ZA UBISTVO RUSKOG RATNOG BLOGERA: Dariji stavljene lisice na ruke (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023, 10:53

UHAPŠENA OSUMNJIČENA ZA UBISTVO RUSKOG RATNOG BLOGERA: Dariji stavljene lisice na ruke (FOTO/VIDEO)

Tatarski je poginuo, a povređeno je još najmanje 30 ljudi.

Darija Trepova, koja se sumnjiči da je ubila ruskog vojnog izveštača Vladlena Tatarskog u eksploziji u Sankt Peterburgu, uhapšena je u Rusiji.  

Ona je iznajmila stan nedaleko od mesta na kome je odjeknula bomba, saznaju ruski mediji. Uhapšena je u drugom iznajmljenom stanu.

Nej, det var en annan kvinna, Darja Trepova

СМИ публикуют фотографию подозреваемой >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Дарьи Треповой, которая на данный момент доставлена к следователю. Напомним, что ранее свидетели взрыва в кафе упоминали молодую девушку, которая передала Владлену коробку с позолоченным бюстом. pic.twitter.com/Re5dxPh8OR

— 🌼LoiseLane🌼 (@LLane0005) April 2, 2023

Podsetimo, Tatarski je u kafiću prisustvovao jednom javnom događaju, a na poklon je dobio i gipsanu statuu u kojoj je, kako se sumnja, bila sakrivena eksplozivna naprava. Trepova je snimljena kako nosi jednu kutiju i veruje se da je upravo ona donela statuu.

Sumnja se da je nakon eksplozije Trepova otšla do stana, presvukla se, promenila izgled i pobegla.

Ruski mediji prenose da je Trepova još ranije bila na radaru Istražnog komiteta jer je učestvovala na skupovima protiv ruske vojne operacije u Ukrajini.

Video showing the moment Daria Teprova, planting the bomb in a cafe in St Petersburg which killed over a dozen civilians including Vladen Tatarsky. She’s currently in custody and being questioned over terrorism charges pic.twitter.com/H18XSsWnAH

— LogKa (@LogKa11) April 2, 2023

Prethodno je javljeno i da je vlasnik kafića, u kome se dogodio napad, šef "Vagnera", Jevgenije Prigožin, koji je to sam i potvrdio.

- Tačno je, dao sam kafić patriotskom pokretu "Cyber Front Z" i oni su tamo održavali brojne seminare i skupove. Najverovatnije se ova tragedija dogodila na jednom seminaru - rekaoje Prigožin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"RAZUMEŠ ZAŠTO SU TE PRIVELI?" Objavljen snimak ispitivanja osumnjičene za ubistvo ruskog blogera (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023

Više od 30 ljudi je ranjeno u eksploziji u Sankt Peterburgu u nedelju...Ruske vlasti objavile su navodni snimak koji prikazuje Darju Trepovu na ispitivanju zbog ubistva blogera Vladlena Tatarskog, prenosi CNN...Darija Trepova, osumnjičena da je umešana u eksploziju u kafiću u Sankt Peterburgu, u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.