UHAPŠENA CELA PORODICA ZBOG PODVOĐENJA: Otkriven lanac prostitucije u ugostiteljskom objektu u Ohridu

Izvor: Telegraf.rs, 20.Okt.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠENA CELA PORODICA ZBOG PODVOĐENJA: Otkriven lanac prostitucije u ugostiteljskom objektu u Ohridu

Cela porodica iz Ohrida, otac R.A. ( 62 ), njegova supruga D.A ( 55 ) i njihov sin F.A. ( 26 ) uhapšeni su zbog podvođenja žena prostituciji. Iza brave su se našla još dvojica Ohriđana B.N. ( 62 ) i Z.D. ( 60 ) i dvojica dvadesetogodišnjih mladića O.Č. i M.A. iz Velesa. Osim posredovanja u vršenju prostitucije, protiv njih su podnete krivične prijave i zbog „trgovine ljudima, maloletnim osobama i krijumčarenja migranata“.

Glavni u ovoj sedmočlanoj kriminalnoj grupi bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je otac familije, R.A, koji je, kako ističu u policiji, „prevozio, prihvatao, smeštao, kontrolisao, organizovao i klijntima omogućavao“ seksualne usluge sa prostitutkama u ugostiteljskom objektu „Filip Astor“ u Ohridu. Kada on to nije bio u mogućnosti, „posao“ je preuzimala njegova supruga D.A. ili sin F.A., koji je bio zadužen za kontrolu i evidenciju broja klijenata koji su koristili seksualne usluge u „Filip Astoru“.

Isti zadatak su imala i druga dvojica Ohriđana B.N. i Z.D. dok su mladići iz Velesa bili zaduženi da pronaleze, regrutuju i na silu prisiljavaju devojke na prostituciju. Od klijenata su za pružanje seksualnih usluga uzimali po 3000 denara ( 50 evra ), a sav novac u svoj džep je stavljao „glava porodice“ R.A. koji je potom ostalima davao procenat.

To je svakodnevno trajalo uglavnom u noćnim satima, od 21 do 05 časova ujutro, sve do 15. oktobra i njihovog hapšenja. Tokom pretresa, policija je pronašla i oduzela 13.350 evra i 3.519 američkih dolara, personalni kompjuter, lovačku pušku i pištolj sa municijom, 10 mobilnih telefona i automobil „mercedes“.

Istražni sudija je R.A.,F.A. i O.Č. odredio meru pritvora od 30 dana, a D.A. i M.A. kućni pritvor, dok Z.D. nije bio izveden pred sudiju u predhodnom postupku jer mu je pozlilo.

(Telegraf.rs/D.J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.