UHAPŠEN MINISTAR MILOŠ LUČIĆ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2022, 13:09

UHAPŠEN MINISTAR MILOŠ LUČIĆ!

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu uhapsili su jutros ministra za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara BiH Miloša Lučića, potvrđeno je za RTRS iz SIPA.

Lučić je uhapšen jutros po nalogu Tužilaštva BiH na području Istočnog Sarajeva.

​​​​​

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je ministar Miloš Lučić osumnjičen za krivično delo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, povezano sa više koruptivnih krivičnih dela kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH i ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.

- Provedenom istragom prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupotrebe u oblasti trošenja sredstava namenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlašĆenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom - navelo je Tužilaštvo.

Akciju hapšenja Lučića sproveli su policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju MUP-a Republike Srpske, prema nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

- Uporedo sa lišenjem slobode vrše se pretresi kancelarijskih prostorija, kao i mesta boravka osumnjičenog i drugih objekata u cilju pronalaska dokaza o izvršenim krivičnim delima - navodi se u saopštenju.

Tužilac i istražilac Tužilaštva BiH koordiniraju aktivnosti policijskih organa i određuju dalje istražne aktivnosti koje će se preduzeti.

Osumnjičeni će u zakonskom roku u pratnji Sipe biti predat postupajućem tužiocu koji će nakon ispitivanja osumnjičenog doneti odluku o daljim aktivnostima, prenosi RTRS.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priveden u teretani, vršio grube zloupotrebe, spominje se i šverc droge: Zašto je uhapšen ministar BiH Miloš Lučić?

Izvor: Danas, 06.Dec.2022

Tužilaštvo BiH oglasilo se povodom hapšenja ministra za ljudska prava i izbeglice Miloša Lučića.

Nastavak na Danas...

SIPA uhapsila državnog ministra Miloša Lučića

Izvor: SandzakPress.net, 06.Dec.2022

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić (DNS) uhapšen je jutros na području Istočnog Sarajeva, potvrđeno je za Klix.ba. Njega su uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva BiH.Prema nezvaničnim informacijama, Lučić je osumnjičen za...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.