SIPA uhapsila državnog ministra Miloša Lučića

Izvor: SandzakPress.net, 06.Dec.2022, 21:27

SIPA uhapsila državnog ministra Miloša Lučića

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić (DNS) uhapšen je jutros na području Istočnog Sarajeva, potvrđeno je za Klix.ba. Njega su uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva BiH.Prema nezvaničnim informacijama, Lučić je osumnjičen za zloupotrebu položaja, a tokom akcije se vrše pretresi određenih lokacija. On se sumnjiči da je zloupotrebljavao službenu karticu i plaćao i privatne troškove. Klix.ba je o tome već pisao. Detalje >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << rasipništva Miloša Lučića kao ministra možete pročitati na linku ispod. Putovanje u Beograd, Budvu, rafting na Taru, samo su neki od sumnjivih aktivnosti ministra Lučića, koji je javna sredstva koristio za privatne aranžmane. Podsjetimo, u aprilu ove godine u SIPA-inoj akciji “Dijamant” uhapšen je pratilac ministra Miloša Lučića i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Miloš Nikolić. Nikolić je uhapšen zbog prodaje droge, odnosno uhvaćen je u prodaji 10 kilograma “spida”. Prilikom pretresa pronađeno im je 15 kilograma spida, a za četvorku se sumnja da su počinili krivična djela “organizovani kriminal”, neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama” i “zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”. Izvor: klix.ba The post SIPA uhapsila državnog ministra Miloša Lučića appeared first on Bosna PRESS. Pogledajte vijest na izvornom sajtu: SIPA uhapsila državnog ministra Miloša Lučića The post SIPA uhapsila državnog ministra Miloša Lučića appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Akcija "Magnet": SIPA pretresa više lokacija u Sarajevu

Izvor: Blic, 07.Dec.2022, 09:35

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas, u sklopu operativne akcije "Magnet", na području Sarajeva započeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.