UDS traži uvođenje moratorijuma na seču šuma u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 11:02

UDS traži uvođenje moratorijuma na seču šuma u Vojvodini

Vojvođanski front i Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) zalažu se za uvođenje moratorijuma na seču šuma u Vojvodini i to ne samo u Nacionalnom parku Fruška gora i drugim zaštićenim prirodnim rezervatima, nego na celoj teritoriji.

U saopštenju navode da ukupna površina šuma i šumskog zemljišta u Vojvodini iznosi nešto više od šest odsto ukupne teritorije.

Prema njihovoj oceni, ukoliko se ne podignu zasadi, odnosno ne poveća šumovitost Pokrajine sa šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na 14 procenata, Vojvodini preti da postane pustinja.

Navode i da je Pokrajinski fond za šume na poslednjoj sednici Skupštine Vojvodine, u okviru rebalansa budžeta, opredelio "nula dinara" za nove sadnice, što se, kažu, ne sme dozvoliti.

"Želimo da sprečimo da Vojvodina postane pustinja. Nove šume - to nam treba", poručuju iz UDS.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

Vreme je da građani Zrenjanina dobiju vlast kakvu zaslužuju

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine smatraju da je vreme da građani Zrenjanina dobiju vlast kakvu zaslužuju posle, kako kažu, osam godina neodgovorne gradske vlasti i lažnih obećanja.

U saopštenju podsećaju na, kako navode, neispunjena obećanja vlasti u vezi sa pijaćom vodom, kafilerijom i obilaznicom oko Zrenjanina čiji je rok za završetak produžavan sedam puta.

"Nismo videli ništa ni od obećanog autoputa do Beograda i Novog Sada", piše u saopštenju.

Dodaju da su se predstavnici gradske vlasti utrkivali u raznim obećanjima koja nisu ni nameravali da ispune, kao što su obećanja o golf centru, akva parku, kargo centru, autodromu, bob stazi, paraolimpijskom centru, regionalnom reciklažnom centru i revitalizaciji Begeja.

Smatraju da su predstavnici vlasti doveli "sumnjivu kinesku tehnologiju", izdali poljoprivredno zemljište Tenisu i ostalim "investitorima" što se pokazalo da je, kako navode, propala investicija, a da se svake godine kasnilo sa licitacijom zemljišta.

Kažu i da je gradska vlast ukinula sredstva ustanovama kulture i zapostavila kulturno nasleđe grada, a da su infrastrukturu ostavili u katastrofalnom stanju.

Za sve ovo vreme, kako navode, gradska vlast nije podnela nijedan izveštaj o radu, a odluke je donosila samovoljno, bez konsultacije sa strukom, parlamentom ili građanima Zrenjanina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UDS: Da Vojvodina ne postane pustinja

Izvor: B92, 02.Jun.2020

Vojvođanski front i Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) zalažu se za uvođenje moratorijuma na seču šuma u Vojvodini...I to ne samo u Nacionalnom parku Fruška gora i drugim zaštićenim prirodnim rezervatima, nego na celoj teritoriji...U saopštenju navode da ukupna površina šuma i šumskog zemljišta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.