UDARNO! Potopljena kineska nuklearna podmornica, poginuo poznati pukovnik, oglasio se Peking

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2023, 09:31

UDARNO! Potopljena kineska nuklearna podmornica, poginuo poznati pukovnik, oglasio se Peking

U sve umešani Britanci

Kineska nuklearna podmornica navodno je uhvaćena u zamku nakon što je trebalo da zarobi britanske podmornice  u Žutom moru.

Strahuje se da je poginulo 55 kineskih mornara, prenose pojedini britanski mediji.

Prema podacima iz britanskog izveštaja, mornari su umrli 21. avgusta nakon kvara sistema kiseonika na podmornici, usled čega se posada otrovala.

Veruje se da su među poginulima kapetan kineske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podmornice i još 21 oficir. Kina je zvanično demantovala da se incident dogodio.

- Prema obaveštajnim podacima nesreća se dogodila 21. avgusta tokom misije u Žutom moru. Incident se dogodio u 8.12 po lokalnom vremenu, a poginulo je 55 članova posade. Među poginulima je i kapetan pukovnik Sjue Jong Peng - navodi se u saopštenju.

- Podmornica je udarila u lanac i sidrenu barijeru koju je kineska mornarica koristila za hvatanje američkih i savezničkih podmornica. To je dovelo do kvarova sistema - navodi se u izveštaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.