UDARNO! Nova erupcija vulkana na Islandu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 10:07

UDARNO! Nova erupcija vulkana na Islandu!

Prethodna erupcija počela je 14. januara

Vulkan na jugozapadu Islanda eruptirao je danas, po drugi put ove godine, objavili su lokalni mediji. To je je šesta erupcija vulkana na poluostrvu Rejkjanes od 2021. godine, prenosi Rojters.

i trajala je otprilike dva dana, pri čemu se lava izlila do predgrađa ribarskog grada Grindavik, čijih je skoro 4.000 stanovnika evakuisano, a tom prilikom došlo je do požara u nekim kućama, navodi britanska agencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"MALO JE REĆI DA SAM SE UPLAŠIO" Zastrašujuća scena na Islandu, vulkan ZAURLAO, oslobodio OGROMNU energiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024

Ovo je šesta erupcija od 2021. godine..Vulkan je ponovo u četvrtak eruptirao u jugozapadnom delu Islanda, drugi put ove godine, prikazala je televizija RUV i drugi lokalni mediji...To je šesta erupcija na poluostrvu Rejkjanes od 2021. godine. Slika koju je objavio islandski dnevnik Morgunbladid prikazuje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.