UDARNO! Nagorno-Karabah prestaje da postoji! Od OVOG datuma ništa više neće biti isto za Jermene

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2023, 09:13

UDARNO! Nagorno-Karabah prestaje da postoji! Od OVOG datuma ništa više neće biti isto za Jermene

Potpisan ukaz

Republika Nagorno-Karabah prestaje da postoji 1. januara 2024. godine. Predsednik nepriznate republike Samvel Šahramanjan potpisao je ukaz o raspuštanju svih državnih institucija i organizacija i o prestanku postojanja Republike Arcah.

Uredba stupa na snagu odmah po objavljivanju, a ukaz je potpisan zbog nastale situacije posle 19. septembra, prenosi vladina agencija nepriznate Republike Arcah, koju koordinira Glavno informativno odeljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednika.

Odluka je doneta zbog trenutne teške vojno-političke situacije u regionu i bazirala se na prioritetima - obezbeđenju fizičke bezbednosti i vitalnih interesa naroda Arcaha. Prilikom donošenja odluke uzet je u obzir i dogovor postignut, uz pomoć ruskih mirovnih snaga, sa predstavnicima Republike Azerbejdžan da se stanovnicima Nagorno-Karabaha, kao i vojnim licima koja su položila oružje, omogući "slobodan, dobrovoljan i nesmetan prolaz" sa svojom imovinom na vozilima duž koridora Lačin.

Stanovnicima Nagorno-Karabaha, pa i onima koji se nalaze van republike, se predlaže da se, nakon stupanja na snagu ove uredbe, upoznaju sa uslovima reintegracije koje je iznela Republika Azerbejdžan, i da donesu nezavisnu i individualnu odluku o mogućnosti ostanka ili povratka u Nagorno-Karabah.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Republika Nagorno-Karabah prestaje da postoji od 1. januara 2024.

Izvor: 24sedam.rs, 28.Sep.2023

Predsednik te nepriznate republike, koja je bila u sastavu Azerbejdžana, Samvel Šahramanjan, potpisao je ukaz o raspuštanju svih državnih institucija

Nastavak na 24sedam.rs...

RT: „Republika Nagorno-Karabah“ više neće postojati – lokalni lider

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2023

 . Vlasti azerbejdžanskog otcepljenog regiona Nagorno-Karabaha objavile su raspuštanje samoproglašene republike nakon što je primirje uz posredovanje Rusije okončalo rasplamsavanje neprijateljstava između Stepanakerta i Bakua.. Samvel Šahramanjan, predsednik nepriznate republike, izdao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.