RADO IDE SRBIN U VOJNIKE Danas se pokreće inicijativa za uvođenje OBAVEZNOG vojnog roka u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 10:34

"RADO IDE SRBIN U VOJNIKE" Danas se pokreće inicijativa za uvođenje OBAVEZNOG vojnog roka u Srbiji

Vučević je podsetio da obavezno služenje vojske u Srbiji nikad nije ukinuto samo suspendovano

Ministar odbrane, Miloš Vučević, gostuje ovog jutra na televiziji sa nacionalnom frekvencijom gde govori o svim aktuelnim temama.

- Odlukom Vlade i predsednika od 1. januara za 10 odsto bolje plate. GŠ VS i MO danas će zvanično pokrenuti inicijativu kod predsednika i vrhovnog komandanta da se ukine odluka o suspenziji vojnog roka odnosno da opet reaktiviramo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakon koji definiše obavezno služenje vojnog roka - rekao je jutros gostujući u jutarnjem programu TV Happy.

Vučević je kazao da bi takav vojni rok trebalo da traje do 4 meseca, a može biti i kraće, ali da će se to tek videti kad se bude procenilo kolika je dužine obuke bila potrebna.

On je podsetio da obavezno služenje vojske u Srbiji nikad nije ukinuto samo suspendovano, što znači da samo treba ukinuti suspenziju, te da će o tome biti pokrenuta i široka javna rasprava.

Vučević je rekao da posle 13 godina rezervni sastav treba da se popunjava i da smo izgubili 13 generacija.

On je naglasio da se mi ne spremamo ni za kakve ratove ili sukobe, ali da je VS garant mira i stabilnosti i što je jača vojska, jača je i država. On je podsetio i na članice NATO od kojih mnoge nikad nisu ukidale obavezni vojni rok ali i na neke koje su ga vratile poput baltičkih i skandinavskih.

- Odlukom Vlade i predsednika od 1. januara za 10 odsto bolje su plate - kazao je Vučević dodajući i koliko je poboljšano stanje u Vojsci Srbije ali i njena opremljenost. Plate su izuzetno povećane posebno za specijalne jedinice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO MINISTAR VUČEVIĆ: Danas zvanično pokrećemo inicijativu za vraćanje služenja obaveznog vojnog roka! Evo koliko bi trajao

Izvor: Kurir, 04.Jan.2024

Odlukom Vlade i predsednika od 1. januara za 10 odsto bolje su plate u VS - kazao je Vučević dodajući i koliko je poboljšano stanje u Vojsci Srbije ali i njena opremljenost. Plate su izuzetno povećane posebno za specijalne jedinice

Nastavak na Kurir...

Generalštab Vojske Srbije pokrenuo inicijativu za ponovno uvođenje vojnog roka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2024

Generalštab Vojske Srbije predložio je danas predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka, u trajanju do četiri meseca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.