UBRZANA ISPORUKA KRITIČNIH ZALIHA Moćna organizacija poslala HITNO dve pošiljke u Liban, moguća VELIKA ESKALACIJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 13:43

"UBRZANA ISPORUKA KRITIČNIH ZALIHA" Moćna organizacija poslala HITNO dve pošiljke u Liban, moguća VELIKA ESKALACIJA!

Situacija je kritična

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je poslala dve pošiljke sanitetskog materijala u Bejrut, jer se priprema za potencijalnu eskalaciju dosadašnjih sporadičnih sukoba između libanskih frakcija i izraelske vojske u pograničnim područjima.

Iz SZO je potvrđeno da je "ubrzana isporuka kritičnih medicinskih zaliha u Liban kao odgovor na potencijalnu zdravstvenu krizu", prenosi Tajms of Izrael.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U Bejrut su danas iz Dubaija stigle dve pošiljke koje sadrže "dovoljno hirurških potrepština i lekova za lečenje od 800 do 1.000 povređenih pacijenata", navodi se u saopštenju SZO.

Zdravstveni sistem Libana je preopterećen otkako je zemlja zapala u tešku ekonomsku krizu pre četiri godine, mnogi medicinski radnici su napustili zemlju, a bolnice su se suočile sa neredovnim snabdevanjem i nedostatkom opreme.

SZO napominje da su sukobi na granici koje su pokrenule militantne grupe Hezbolah i Hamas već doveli do civilnih žrtava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.