UBISTVO BIVŠEG DIREKTORA MAJKROSOFTA: Tužioci se zalažu za smrtnu kaznu za njegovu bivšu suprugu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2023, 00:41

UBISTVO BIVŠEG DIREKTORA MAJKROSOFTA: Tužioci se zalažu za smrtnu kaznu za njegovu bivšu suprugu

Brajdgan, otac četvoro dece i programer softvera za Microsoft, upao je u zasedu 16. februara 2022.

Bivša supruga Džareda Brajdgana (Jared Bridegan), jednog od direktora Majkrosofta koga je iz zasede ubio profesionalni ubica, optužena je u petak za ubistvo sa predumišljajem, a tužioci na Floridi će za nju tražiti smrtnu kaznu.

Velika porota optužila je Džaredovu bivšu ženu za ubistvo iz zasede, rekla je državna tužiteljka Floride Melisa Nelson novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Džeksonvilu na Floridi. Žena (36) je uhapšena u Vest Ričlendu u saveznoj državi Vašington, i biće izručena Floridi da joj se sudi, rekla je Nelson.

Država traži smrtnu kaznu ne samo za bivšu suprugu već i za njenog novog supruga, koji je uhapšen u martu i optužen za Brajdganovu smrt.

On je uhapšen pošto je profesionalni ubica (62) priznao krivicu za teško ubistvo Brajdegana, pokazuju sudska dokumenta.

Tužiteljka Nelson nije iznela šta je dovelo do hapšenja bivše žene Brajdgana niti koji je bio motiv za ubistvo, ali je rekla da "optužnica protiv nje ukazuje na njenu centralnu i ključnu ulogu u hladnom, proračunatom i s predumišljajem izvedenom ubistvu Džareda Brajdgana".

Policija je saopštila da se nasred slabo osvetljene ulici bila autmobilska guma i da je Brajdgan verovatno otvorio vrata svog automobila da bi je pomerio s kolovoza i tada je ustreljen više puta.

Njegova bivša supruga se udala za sadašnjeg supruga 2018. godine i preselila u Vašington pošto su mediji počeli da je pitaju o tom sumnjivom ubistvu, a ona je tvrdila da nema nikakve veze s tim.

Istraga je otkrila da je par imao "veoma gadan razvod" i da je ubijeni imao "odnos pun sukoba" i sa njom i s njenim sadašnjim mužem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.