UBIJENO 36 CIVILA U TERORISTIČKOM NAPADU! Militanti pucali na ljude pa zapalili pijacu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2020, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIJENO 36 CIVILA U TERORISTIČKOM NAPADU! Militanti pucali na ljude pa zapalili pijacu!

Najmanje 36 civila ubijeno je u terorističkom napadu na pijacu u Burkini Faso, u provinciji Sanmatenga, saopštila je danas Vlada Burkine Faso.

Kako se navodi u saopštenju, naoružani militanti uleteli su u ponedeljak u seosku poijacu u Alamou, gde su pucali na ljude i zatim zapalili celu pijacu.

- Ovi učestali napadi na nedužne civile znak su da je potrebna stvarna saradnja odbrambenih i bezbednosnih snaga - navodi se u saopštenju Vlade Burkine Faso.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Burkine Faso, Roš Mark Kabore, pozvao je na obeležavanje dvodnevne žalosti zbog napada, navodi Rojters, dodajući da za sada još nije poznato ko stoji iza zločina.

Islamističke grupe povezane sa Al Kaidom i Islamskom državom tokom poslednjih meseci izvele su niz napada na civilne i vojne ciljeve, uključujući i miniranje jednog konvoja u novembru prošle godine, kada je poginulo gotovo 40 ljudi.

Burkina Faso. Trente-six civils tués dans une attaque dans le nord du pays https://t.co/KDaCXoLect

— Ouest-France (@OuestFrance) January 21, 2020

Burkina Faso je jedno vreme predstavlja retko uporište mira u zapadnoj Africi, ali se ta slika promenila značajnim porastom džihadističkog nasilja u severnom susedu Maliju, koje je rasplamsalo žarišta u samoj Burkini Faso.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

STRAVIČAN TERORISTIČKI NAPAD U BURKINI FASO: Naoružani militanti uleteli na seosku pijacu, ubili najmanje 36 civila

Izvor: Kurir, 22.Jan.2020, 09:05

Najmanje 36 civila ubijeno je u terorističkom napadu na pijacu u Burkini Faso, u provinciji Sanmatenga, saopštila je Vlada Burkine Faso.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.