UBIJEN SNIMATELJ SVETSKE MEDIJSKE KUĆE! Pogođen projektilom sa drona tokom borbi za Kan Junis

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Dec.2023, 00:12

UBIJEN SNIMATELJ SVETSKE MEDIJSKE KUĆE! Pogođen projektilom sa drona tokom borbi za Kan Junis

Za ovaj grad se vode žestoke borbe

Snimatelj Al Džazire ubijen je danas u južnom delu Pojasa Gaze, izjavio je portparol te televizije. Snimatelj Samer Abu Daka povređen je zajedno sa kolegom dok je pokrivao bombardovanje škole, navela je Al Džazira u saopštenju ranije danas, preneo je Rojters.

Spasioci nisu uspeli da stignu do Abu Dake i prebace ga na lečenje.

- Spasioci su upravo uspeli da izvuku telo snimatelja Samera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Abu Dake - rekao je portparol televizije. Al Džazira je saopštila da su novinari pogođeni projektilom ispaljenog sa drona u gradu Kan Junis na jugu Gaze.

Al Džazira je ranije danas navela da su šef njenog biroa za Gazu Vael Dahduh i njegov snimatelj Samer Abu Daka ranjeni u Kan Junisu, na jugu Pojasa Gaze nakon, kako se veruje, izraelskog napada dronom.

Dahduh je ranjen gelerima na nadlaktici, prebačen je u bolnicu Naser i njegove povrede se smatraju lakšim. Abudaka je, takođe, zadobio povrede od gelera, ali bolničari nisu mogli da dođu do njega zbog izraelskog granatiranja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.