U zasedi ubijen viceadmiral Meksika

Izvor: B92, 29.Jul.2013, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zasedi ubijen viceadmiral Meksika

Meksiko Siti -- Meksički viceadmiral Karlos Salazar ubijen je u zasedi na seoskom putu u zapadnoj državi Mičoakan.

U tu državu jeinače predsednik zemlje poslao vojsku da bi preuzela kontrolu u područjima u kojima vladaju narko bande.

Napadači su iz zasede ubili Salazara i još jednog oficira, navedeno je u saopštenju mornarice, a prenela agencija Rojters.

Predsednik Meksika Enrike Pena Njeto skoro je priznao da organizovane kriminalne bande kontrolišu područja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Mičoakanu i obećao da će da povrati red i zakon u toj državi, u kojoj je njegov prethodnik Felipe Kalderon započeo vojnu ofanzivu protiv narko bandi.

Na stotine federalnih vojnika pristiglo je u Mičoakan od prošle sedmice, pridružujući se snagama koje je Pena Njeto već rasporedio.

Pena Njeto je u decembru postao predsednik države, uz obećanje da će smanjiti nasilje. Od 2007. godine u nasilju i borbama zbog narkotika više od 70.000 ljudi je izgubilo život.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.