Nasilje u Meksiku: Ubijen viceadmiral i vojni oficir

Izvor: Blic, 29.Jul.2013, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilje u Meksiku: Ubijen viceadmiral i vojni oficir

U zasedi na putu u ruralnom delu meksičke države Mičoakan ubijen je viceadmiral Karlos Salazar, javili su danas lokalni mediji.

Napadači, naoružani puškama većeg kalibra, ubili su viceadmirala Salazara, pod čijom komandom je bila pomorska baza u odmaralištu Puerto Valjarta. Osim Salazara, ubijen je i drugi oficir.

Napad je izvršen nakon što je vozilo, kojim su putovali preusmereno na seoski put pored autoputa između gradova Morelija i Gvadalahara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Lokalni mediji javili su da je grupa demonstranata blokirala autoput, zbog čega je automobil sa viceadmiralom i oficirom preusmeren na seoski put.

Meksički predsednik Enrike Penja Nijeto priznao je krajem prošle sedmice da su delovi države Mičoakan pod kontrolom organizovanog kriminala, ali je obećao da će uspostaviti red i mir.

U maju je u Mičoakan stigao generala, pod čijom su komandom policijske i vojne snage u toj državi.

Od početka prošle sedmice u meksičku državu Mičoakan prebačeno je nekoliko stotina pripadnika saveznih snaga.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U zasedi ubijen viceadmiral Meksika

Izvor: B92, 29.Jul.2013

Meksiko Siti -- Meksički viceadmiral Karlos Salazar ubijen je u zasedi na seoskom putu u zapadnoj državi Mičoakan...U tu državu jeinače predsednik zemlje poslao vojsku da bi preuzela kontrolu u područjima u kojima vladaju narko bande...Napadači su iz zasede ubili Salazara i još jednog oficira,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.