U više od 74 odsto opština i gradova nema zaraženih ucenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 13:43

U više od 74 odsto opština i gradova nema zaraženih ucenika

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da u više od 74 odsto jedinica lokalne samouprave nema nijednog zaraženog učenika u školama i naglasio da u obrazovnim ustanovama situacija nije alarmantna.

On je rekao da će sutra biti održan sastanak Tima za škole i da će se više informacija o eventualnom prelasku još nekih škola na kombinovani ili onlajn model nastave, znati u petak.

"Svakodnevno radimo analize, imaćemo precizne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podatke u petak, ali ohrabrujuće je što smo ove nedelje imali duplo manje gradova i opština koje su bile na kombinovanom modelu", rekao je Ružić novinarima nakon potpisivanja Protokola o saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

Ružić je ponovio da škole nisu mesto za transmisiju korona virusa i da je trenutno 1,4 odsto obolelih učenika i 1,8 odsto zaposlenih od ukupnog broja.

"Situacija nije alarmantna, ali iziskuje mnogo veću individualnu odgovornost i solidarnost. Vakcinacijom možemo da sprečimo širenje virusa", poručio je Ružić.

Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali su danas Protokol o saradnji za realizaciju pilot projekta ''Uloga učenika u zaštiti životne sredine'', koji će se sprovoditi u 29 jedinica lokalne samouprave u Srbiji.

Ideja je da se pripremi dokument koji će usvojiti Vlada Srbije u prvom kvartalu 2022. godine, a koji bi označio otpočinjanje edukativnog programa za učenike u svim školama od iduće školske godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.