U sukobima u Burkini Faso stradala tri vojnika i 20 ekstremista

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sukobima u Burkini Faso stradala tri vojnika i 20 ekstremista

Najmanje tri vojnika poginula su u dva napada na severu i severozapadu Burkine Faso, saopštili su večeras izvori bliski pripadnicima snaga bezbednosti.

Dodali su da je oko 20 ekstremista ubijeno.

"Tri vojnika su stradala i četiri su povređena u napadima", naveli su isti izvori i dodali da su snage bezbednosti odgovorile na napade i ubile oko 20 ekstremista.

Burkina Faso, siromašna država zapadne Afrike, suočava se s talasom nasilja poslednjih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina.

Napadi su pripisani raznim džihadističkim oružanim grupama, od kojih su neke povezane sa Al Kaidom i Islamskom državom.

Od 2015. godine stradalo je više od 700 osoba i raseljeno je oko 500.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tri vojnika i 20 ekstremista stradalo u sukobima

Izvor: B92, 03.Dec.2019

Najmanje tri vojnika poginulo je u dva napada na severu i severozapadu Burkine Faso...To su saopštili izvori bliski pripadnicima snaga bezbednosti i dodali da je oko 20 ekstremista ubijeno..."Tri vojnika su stradala i četiri su povređena u napadima", naveli su isti izvori i dodali da su snage bezbednosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.