U sudaru kamiona i autobusa u Kini 23 mrtvih

Izvor: Blic, 12.Apr.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sudaru kamiona i autobusa u Kini 23 mrtvih

Najmanje 23 ljudi je poginulo jutros na istoku Kine kada se autobus čeono sudario s kamionom, javila je državna novinska agencija Sinhua.

Prema njenim navodima, ova teška saobraćajna nesreća - poslednja u nizu sličnih na haotičnim kineskim drumovima - dogodila se uprovinciji Anhui, a kamion je bio natovaren peskom.

Policija nije saopštila uzrok nesreće.

Nije poznat ni ukupan broj putnika u autobusu.

Prema podacima Sinhue, na kineskim drumovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su u očajnom stanju, godišnje pogine oko 70.000 ljudi, a 300.000 bude povređeno. Uzrok ovakvog stanja je i neprilagođeno ponašanje kineskih vozača.

Povezane vesti: Beograđanin poginuo u sudaru sa kamionom u Crnoj Gori U udesu autobusa u Poljskoj povređeno 16 tinejdžera Kamion udario u službeno vozilo Velimira Ilića Najmanje 15 osoba poginulo u autobuskoj nesreći u Kini Austrijanac udario glavom o beton, pa šleperom harao Kragujevcom

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.