U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji dvoje preminulo, dvoje zaraženo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2020, 11:26

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji dvoje preminulo, dvoje zaraženo

U većinski srpskim sredinama na KiM, u poslednja 24 sata preminule su dve osobe, iz Leposavića i Zvečana, a još dve, iz Kosovske Mitrovice, obolele su od korona virusa, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Do sada su obolele ukupno 82 osobe, 21 je izlečena, a pet je preminulo, naveo je Đurić na Instagramu u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Oboleli su iz Kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mitrovice (33), Zvečana (19), Leposavića (11), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (18), Studentski centar Kosovska Mitrovica (30), KC Niš (1), KC Kragujevac (4), KBC ''Dr Dragiša Mišović'' Beograd (2), Beogradski sajam (1).

Na području Kosovske Mitrovice testirano je 18 lica, u COVID ambulanti DZ u Leposaviću testirana su 2 lica, a u Zubinom Potoku testirane su 3 osobe, dok se 143 lica nalazi u samoizolaciji.

U Prištini, Kosovu Polju i Lipl?anu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u COVID-19 ambulanti.

Radi se na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica.

U opštini Zubin Potok i Peć, navodi Đurić, posetili smo 90 socijalno ugroženih domaćinstava i podelili im pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a u opštini Gnjilane nabavili smo i distribuirali neophodne lekove građanima.

U opštini Istok podelili smo lekove, zaštitne maske, rukavice. U opštini Vučitrn obišli smo 72 porodice. U opštini Kosovska Kamenica i Obilić nabavili smo i podelili lekove za 160 lica. Na području Prištine, Kosova Polja i Lipljana za 50 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hleb, naveo je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na severu Kosova dva nova slučaja korona virusa i dva preminula lica

Izvor: Danas, 21.Apr.2020

Na severu Kosova u poslednja 24 sata još dva lica su preminula, a registrovana su i dva slučaja novoobolelih od kovid-19, saopštio je danas epidemiolog Aleksandar Antonijević iz Instituta za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na Danas...

Slovenija: Bez novih smrtnih slučajeva, devet novoobolelih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2020

Vlada Slovenije saopštila je da ima devet novih slučajeva zaraze korona virusom, a da nije zabeležen nijedan smrtni slučaj i najavila dopune zakona za prevazilaženje posledica epidemije. Agencija STA je navela da u Šmarskom domu za penzionere ima 174 štićenika i zaposleni koji su zaraženi kornoa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.