U školi uče kako da navlače kondome

Izvor: AlternativneVesti.com, 12.Avg.2011, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U školi uče kako da navlače kondome

Posle završetka letnjeg raspusta učenici njujorških škola dobiće novi obavezni predmet – seksualno obrazovanje. Kako je predviđeno, đaci će morati da nauče kako da koriste kondome, a biće im objašnjeno i kako da „odole pritisku da se upuste u seksualni odnos“, prenosi magazin „Tajm“ Prema priznanju njujorških vlasti, ovaj predmet uveden je prevashodno zbog crnačkih i latinoameričkih đaka, budući da je utvrđeno da među ovom populacijom ima najviše tinejdžerskih >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << porođaja.
Pored toga, zvanična statistika kaže da je najveći broj polno prenosivih oboljenja registrovan u najsiromašnijim krajevima Njujorka, kao što su Bronks i Harlem, koji su nastanjeni pretežno crncima. 
Kako bi ih sprečile da imaju decu, vlasti su namerile da tinejdžere iz ovih delova grada „edukuju“ tako što će im držati predavanja o kontroli rađanja, opasnostima koje donosi seks bez kondoma, trudnoći i pubertetu. Roditelji će, doduše, imati mogućnost da se izjasne da li žele da im deca prisustvuju nastavio o kontroli rađanja.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.