Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2010, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U septembru veći broj stranih turista u Beogradu

BEOGRAD -

Beograd je u septembtu posetilo oko 37 odsto više stranih turista nego u istom mesecu prošle godine, a najveći porast gostiju je iz Slovenije, čak oko 90 odsto.

Pored Slovenije, broj turista iz Nemačke povećan je za 40 odsto, Italije za 32 odsto i Austrije za 43 odsto, a zabeležen je i porast turista iz drugih zemalja u kojima se Beograd promoviše kao turistička destinacija, oblavljeno je na internet stranici Grada Beograda.

Vršilac dužnosti direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov ocenio je da je povećanju broja stranih turista doprinela dobra promocija Beograda kao turističke destinacije, ali i veliki broj poslovnih kongresnih skupova održanih u septembru u Beogradu.

"Očekujemo da će se trend rasta stranih turista nastaviti i oktobru, kako zbog skupova tako i zbog Svetskog prvenstva u karateu, Sajma knjiga i drugih kulturnih manifestacija u našem gradu", naveo je Veselinov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.