Izvor: Beta, 05.Jun.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prvih pet meseci ove godine otkriveno 12 žrtava trgovine ljudima

U prvih pet meseci ove godine u Srbiji je otkriveno 12 žrtava trgovine ljudima, a policija je podnela 22 krivične prijave, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.Stefanović je na konferenciji povodom početka projekta "Od opasnosti do sigurnosti - unapredjenje zaštite žrtava trgovine ljudima u Srbiji", kazao da je od 12 žrtava, njih devet bilo maloletno i da su tri žrtve strani državljani.Uporedjujući podatke iz prethodne godine, Stefanović je kazao da je u 2017. otkriveno 20 žrtava i da su podnete 24 krivične prijave. "Važno je reći da je trgovina ljudima realna opasnost u Srbiji, to se ne dešava negde drugde i tek kada društvo shvati da takva opasnost postoji ono može da se suočava s tim", rekao je Stefanović.Ministar je kazao da su formirani posebni, mešoviti policijski timovi u svim gradovima u zemlji, koji su prošli specifičnu obuku kako bi znali da prepoznaju i reaguju na problem i zaštite žrtve. "Nikada nećemo ostaviti te ljude da budu sami, država će da ih zaštiti, da bude uz njih da im pomogne da nadju put i da snažno progoni one koji se bave trgovinom ljudima", kazao je Stefanović.Stefanović je kazao da se Srbija našla u dodatnoj opasnosti usled pojačanog broja ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISTINA O TRGOVINI LJUDIMA U SRBIJI: 12 žrtava samo ove godine, od toga 9 maloletno

Izvor: Kurir, 05.Jun.2018

U prvih pet meseci ove godine u Srbiji je otkriveno 12 žrtava trgovine ljudima, a policija je podnela 22 krivične prijave, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.