U ponedjeljak kreće masovna vakcinacija u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 19.Jan.2021, 17:25

U ponedjeljak kreće masovna vakcinacija u Novom Pazaru

Masovna imunizacija u Novom Pazaru trebalo bi da počne u ponedeljak, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije, koji je odlučio da jedan od punktova bude u prostorija Doma omladine. „Na pripremama objekta radiće se narednih par dana. Mi već imunuzaciju obavljamo na dva punkta u Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja. Sinoć je stiglo još 1.200 kineskih vakcina“, kazao je direktor Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) dr Šefadil Spahić i objasnio da se očekuju i nove doze, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << i ruska vakcina Sputnjik V. Vakcinacija u Novom Pazaru započeta je, pre skoro mesec dana, u Gerontološkom centru. Vakcinisano je 75 korisnika i zaposlenih. „Obavljena je i revakcinacija. Svi se dobro osećaju. Dobrog su opšteg zdravstvenog stanja. Nije bilo nekih značajnijih loših pojava. Jedino se kod dve osobe javio lokalni bol sa crvenilom, i kratkotrajna temperatura“, ističe Spahić. On ističe da je najpre vakcinisano 15 zdravstvenih radnika, a potom drugom krugu i nešto više od 200 njih Fajzerovom vakcinom. „Od sutra će se obavljati vakcinacija zdravstvenih radnika kineskom vakcinom“, najavio je član Štaba i direktor ZZJZ Šefadil Spahić. Još uvek od E-uprave nisu pristigli podaci o broju prijava iz Novog Pazara, ali lekari veruju da će interesovanje biti veliko. „Ukoliko interesovanje za imunizaciju bude izraženo u opciji je i Medicina rada, kao jedan od punktova“, kazao je on i objasnio da sve odobrene vakcine imaju odlične rezultate. Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je i dalje zabrinjavajuća, ali se stabilizuje, zaključeno je na osnovu podataka o broju zaraženih, koji se polako smanjuje. Na prvoj sednici Štaba za vanredne situacije pored epidemiološke situacije i imunizacije, bilo je reči i o problemima koje su donele snežne padavine, s posebnim osvrtom na probleme s električnom energijom. The post U ponedjeljak kreće masovna vakcinacija u Novom Pazaru appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Novom Pazaru za nekoliko dana počine masovna vakcinacija

Izvor: Danas, 19.Jan.2021

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić rekao je danas da očekuje da će najkasnije u ponedeljak početi masovna vakcinacija građana protiv korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.