U Novom Pazaru za nekoliko dana počine masovna vakcinacija 1Foto: S. Župljanin

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić rekao je danas da očekuje da će najkasnije u ponedeljak početi masovna vakcinacija građana protiv korona virusa.

Posle sednice Štaba za vanredne situacije novinarima je rekao da nema podatak Instituta za javno zdravlje o broju Novopazaraca koji su iskazali interesovanje za vakcinaciju.

U Zavodu se prijavilo preko 100 građana, a uskoro će biti i brojeva telefona za prijavljivanje, rekao je on i istakao da „znajući da smo protiv sezonskog gripa ranijih godina vakcinisali od tri do četiri hiljade građana, sada verujem da će se prijaviti bar 5.000“.

„Sinoć je stiglo 1.200 doza kineske vakcine, kojom smo danas vakcinisali zdravstvene radnike. Do sada smo vakcinisali i revakcinisali 75 osoba u Geronetološkom centru, kao i preko 250 zdravstvenih radnika i svi su dobrog zdravstvenog stanja“, rekao je Spahić i najavio da će, pored već formiranih mesta za vakcinaciju u Domu zdravlja i Zavodu, prostor za to biti uređen i u Domu omladine.

Dodao je da se i on vakcinisao, jer ne vidi drugi način da se zaštiti od ovog virusa.

„Mi nemamo adekvatnog leka, samo protivepidemijske mere, a ako ne mislimo da narednih nekoliko godina živimo noseći maske i udaljeni jedni od drugih, ako želimo da se vratimo normalnom životu, onda je jedina alternativa da slušamo nauku“ – vakcinacija, rekao je Spahić.

Ocenio je da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru i dalje nestabilna i nesigurna, ali se u poslednja dva dana stanje blago stabilizovalo.

„Ako posmatramo broj pozitivnih u odnosu na broj poslatih PCR testova, on je jednocifren, ali to ne znači da sada treba da se opustimo, već naprotiv treba još više da se pridržavamo svih epidemioloških mera“, rekao je Spahić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari