U ponedeljak sednica Socijalno-ekonomskog saveta, tema minimalna cena rada

Izvor: Press, 11.Sep.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak sednica Socijalno-ekonomskog saveta, tema minimalna cena rada

Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije održaće u ponedeljak, 14. septembra sednicu čija će tema biti utvrdjivanje minimalne cene rada po radnom času u Srbiji za 2016. godinu.
Foto:Blic.rs
Kako se navodi u saopštenju SES-a, na Prvoj tematskoj sednici u 2015. godini jedina tačka dnevnog reda biće utvrdjivanje minimalne cene rada po radnom času.
Po završetku sednice, u 11.30 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << biće održana konferencija za novinare na kojoj će govoriti članovi Kolegijuma saveta.
Clanovi Socijalno-ekonomskog saveta na sednici koja je održana početkom ove nedelje nisu doneli odluku o visini minimalne cene rada za 2016. godinu.
Oni su tada najavili da će 14. septembra biti održana nova sednica tog tela kad će biti poznat konačan stav SES-a po tom pitanju.
Predstavnici sidnikata traže da se minimalna cena rada poveća sa sadašnjih 121 dinara na 143,5 dinara po radnom satu, a poslodavci i predstavnici resorsnih ministarstava da se ona zadrži na sadašnjem nivou jer se kako navode, za povećanje još nisu stekli uslovi.
Poslednji put visina minimalca je promenjena u septembru prošle godine, i tada je odlučeno da ona za ovu godinu po radnom satu iznosi 121 dinar.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izostao dogovor o minimalacu

Izvor: Večernje novosti, 11.Sep.2015

RADNA grupa sastavljena od predstavnika sindikata, poslodavaca i vlade nije uspela ni u petak da se dogovori oko minimalne cene rada za narednu godinu. Radnička udruženja su ostala pri stavu da se minimalac mora povećati, dok su ostali za to da najniži garantovani iznos po radnom satu ostane na dosadašnjem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.