U ponedeljak izbor novog tužioca za ratne zločine

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2017, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak izbor novog tužioca za ratne zločine

Vlada Srbije predložila je 20. aprila parlamentu dva kandidata za novog tužioca za ratne zločine, Milana Petrovića i Snežanu Stanojković, a na tu funkciju će biti izabran kandidat koji dobije većinu glasova poslanik Skupština Srbije trebalo bi sutra da izabere novog tužioca za ratne zločine. Vlada Srbije predložila je 20. aprila parlamentu dva kandidata za novog tužioca za ratne zločine, Milana Petrovića i Snežanu Stanojković, a na tu funkciju će biti izabran >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kandidat koji dobije većinu glasova poslanika. Milan Petrović je aktuelni rukovodilac Tužilaštva za ratne zločine, a Snežana Stanojković radi kao zamenik tužioca u tom Tužilaštvu. Pre glasanja o 44 tačke dnevnog reda, među kojima je i izbor tužioca za ratne zločine, poslanici treba da razmotre oko 30 amandmana na izmene i dopune Zakona o sudijama, koje je predložio šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović. Tim predlogom predviđeno je da se predsednici sudova ubuduće biraju na četiri godine uz mogućnost da još jednom budu izabrani na tu funkciju. Dosadašnjim zakonskim rešenjima predsednici sudova birali su se na period od pet godina i nisu mogli ponovo da budu izabrani na tu funkciju. Dopunama tog zakona predviđeno je i da predsedniku suda koji u toku mandata navrši radni vek, sudijska funkcija i funkcija predsednika suda prestaju istekom mandata predsednika suda. Odluku o prestanku funkcije predsednika suda donosi Skupština Srbije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Žustro o političkom uticaju na sud pa "smirivanje strasti"

Izvor: B92, 15.Maj.2017, 07:18

Beograd -- U Skupštini Srbije se žustro polemisalo o tome da li je sudstvo partijsko, a predsedavajući Veroljub Arsić odredio je dve kraće pauze kako bi se smirile strasti..U raspravi o 33 amandmana na izmene Zakona o sudijama, tokom koje su poslanici uglavnom reklamirali povredu Poslovnika, vladajuća...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.