U pomoć stigli studenti

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 07:54

U pomoć stigli studenti

Zagreb -- Oko 300 studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu prijavilo se za dobrovoljni rad i pomoć pri obavljanju aktivnosti povezanih s koronavirusom.

Kako bi se rasteretio zdravstveni sistem, odobrene su dodatne edukacije pa i studentski rad, a studenti pozivateljima daju epidemiološka uputstva i pomažu u trijaži pacijenata, navodi HRT.

Hrvatska se danima suočava sa dramatičnim povećanjem broja zaraženih koronavirusom i porastom broja hospitalizovanih. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Stvarno je dobro. Mi imamo osećaj da stvarno pomažemo ljudima. Oni zovu, zabrinuti su. Jako je puno zaraženih. Teško im je objasniti samoizolaciju - ko treba, ko ne treba, šta je bliski kontakt i slično. Mislim da je ovo jako korisno", rekla je studentkinja medicije Adela Ranogajec za HRT.

Neki studenti su se prijavili za pomoć pri uzimanju uzoraka i rad u tercijarnim centrima, a dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Marijan Klarica kaže kako će svi proći obuku i biti raspoređeni na punktove koje vodi HZJZ u Novom Zagrebu i u samom zavodu u Rokfelerovoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti medicine u Zagrebu pomažu u vezi sa koronom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020

Oko 300 studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu prijavilo se za dobrovoljni rad i pomoć pri obavljanju aktivnosti povezanih s korona virusom...Hrvatska se danima suočava sa dramatičnim povećanjem broja zaraženih korona virusom i porastom broja hospitalizovanih..."Stvarno je dobro. Mi imamo osećaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.