U pomoć stigli studenti

Oko 300 studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu prijavilo se za dobrovoljni rad i pomoć pri obavljanju aktivnosti povezanih s koronavirusom.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

07:00

U pomoć stigli studenti
EPA-EFE Oliver Hoslet/Ilustracija

Kako bi se rasteretio zdravstveni sistem, odobrene su dodatne edukacije pa i studentski rad, a studenti pozivateljima daju epidemiološka uputstva i pomažu u trijaži pacijenata, navodi HRT.

Hrvatska se danima suočava sa dramatičnim povećanjem broja zaraženih koronavirusom i porastom broja hospitalizovanih.

"Stvarno je dobro. Mi imamo osećaj da stvarno pomažemo ljudima. Oni zovu, zabrinuti su. Jako je puno zaraženih. Teško im je objasniti samoizolaciju - ko treba, ko ne treba, šta je bliski kontakt i slično. Mislim da je ovo jako korisno", rekla je studentkinja medicije Adela Ranogajec za HRT.

Neki studenti su se prijavili za pomoć pri uzimanju uzoraka i rad u tercijarnim centrima, a dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Marijan Klarica kaže kako će svi proći obuku i biti raspoređeni na punktove koje vodi HZJZ u Novom Zagrebu i u samom zavodu u Rokfelerovoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: