U padu helikoptera 13 poginulo

Izvor: B92, 09.Nov.2013, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U padu helikoptera 13 poginulo

Džakarta -- Najmanje 13 ljudi je poginulo danas na ostrvu Borneo u Indoneziji prilikom rušenja vojnog helikoptera koji se potom zapalio, saopštila je indonežanska armija.

Prema rečima vojnog portparola, teretni helikopter MI-17 je prevozio sedam vojnika i 12 civila ka granici Indonezije i Malezije na Borneu, gde je trebalo da učestvuju u izgradnji graničnog prelaza.

Nije poznato šta je prouzrokovalo pad novog helikoptera koji se dogodio dok je pilot pokušavao da spusti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << letelicu u zabačenoj oblasti Severni Kalimantan.

Spasioci su iz ostataka helikoptera izvukli 13 tela, uključujući leševe pet vojnika, a šestoro preživelih, koji su veoma teško povređenih, prebačeno je u bolnicu u obližnjem gradu Tarakan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Indonezija, 13 žrtava udesa helikoptera

Izvor: RTS, 09.Nov.2013

Trinaest osoba poginulo kada se srušio vojni helikopter u Indoneziji. Nesreću preživelo šest osoba, sa veoma teškim povredama. ..Prilikom rušenja vojnog helikoptera na ostrvu Borneo u Indoneziji, koji se potom zapalio, poginulo je najmanje 13 ljudi, saopštila je indonežanska armija...Prema...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.