Subota, 09.11.2013.

16:15

U padu helikoptera 13 poginulo

Najmanje 13 ljudi je poginulo danas na ostrvu Borneo u Indoneziji prilikom rušenja vojnog helikoptera koji se potom zapalio, saopštila je indonežanska armija.

Izvor: Beta

Default images

Prema rečima vojnog portparola, teretni helikopter MI-17 je prevozio sedam vojnika i 12 civila ka granici Indonezije i Malezije na Borneu, gde je trebalo da učestvuju u izgradnji graničnog prelaza.

Nije poznato šta je prouzrokovalo pad novog helikoptera koji se dogodio dok je pilot pokušavao da spusti letelicu u zabačenoj oblasti Severni Kalimantan.

Spasioci su iz ostataka helikoptera izvukli 13 tela, uključujući leševe pet vojnika, a šestoro preživelih, koji su veoma teško povređenih, prebačeno je u bolnicu u obližnjem gradu Tarakan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: