U novom KC Niš obavljene prve operacije

Izvor: Megafon.co, 28.Dec.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novom KC Niš obavljene prve operacije

U novom Kliničkom centru u Nišu danas je uspešno obavljeno šest operacija, a pacijenti će već za dan ili dva moći da budu kod kuće, kažu lekari.
“Ovo je istorijski dan za Niš. U dve operacione sale uspešno je operisano šest pacijenata, a operativni blok funkcioniše odlično. Urađene su operacije debelog creva i preponske kile, a pacijenti će nakon dan ili dva moći da idu kući. Radili smo u vanserisjkim uslovima kakvih nema u Srbiji”, kaže hirurg dr Goran Stanojević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << /> Direktor KC Niš Zoran Radovanović prati uživo tok operacije iz svog kabineta

Pacijenti su odmah posle operacija prebačeni u jedinicu za postoperativni i postanestezijski nadzor.
“Tu se nalazi 15 ležajeva i pacijenti se prebacuju odmah posle operacije. Zahvaljujući tome, sve će biti mnogo efikasnije i ukupan broj hiruških procedura biće veći za 30 odsto”, kaže anesteziolog dr Radmilo Janković.
U niškom Kliničkom centru kažu da je operativni blok u novoj zgradi spreman za dalje operacije i očekuju da će osim pacijenta iz Srbije, u Niš dolaziti da se operišu i ljudi iz drugih zemalja.
 

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prve operacije u novom Kliničkom centru

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Dec.2017

Novi Klinički centar u Nišu u ponedeljak primio prve pacijente, a danas su, kako je i obećano urađene i prve operacije...Operacione sale su spremno dočekale prve pacijente, a lekari su, kako je istako direktor Kliničkog centra profesor dr Zoran Radovanović, konačno ostvarili svoj san, da operišu...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.