U noći između utorka i srede pomračenje Meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U noći između utorka i srede pomračenje Meseca

U utorak, 16. jula, iz Srbije će biti vidljivo delimično pomračenje Meseca, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".

Pomračenje će biti nepovoljno za posmatranje, jer visina Meseca iznad horizonta neće biti veća od jednog pedlja ispružene ruke.

Pomračenje počinje u 22.01 sat, a Mesec će najviše biti prekriven Zemljinom senkom, i to 65 odsto prečnika, u 23.31 sati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i iz nje će izaći u sredu u jedan sat posle ponoći.

Ceo tok pomračenja će moći da se posmatra iz Istočne Evrope, sa Bliskog istoka, većeg dela Afrike i zapadne Indije i sa Antarktika.

Ukoliko bude vedro, Beograđani će ovu interesantnu pojavu moći da prate i sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POMRAČENJE Meseca u utorak: Evo ko će moći da ga vidi

Izvor: Mondo, 12.Jul.2019

U utorak, 16. jula, iz Srbije će biti vidljivo delimično pomračenje Meseca, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković"...Foto: MN Press..Pomračenje će biti nepovoljno za posmatranje, jer visina Meseca iznad horizonta neće biti veća od jednog pedlja ispružene ruke...Pomračenje počinje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.